Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2009 06:52 - Фабрика за мечти
Автор: mechtateli Категория: Хоби   
Прочетен: 1135 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.07.2009 16:40



АКО ЖЕЛАЕТЕ ДА СТАНЕТЕ ЩАСТЛИВИ,
                    ПРАВЕТЕ ТОВА, КОЕТО ПРАВЯТ ЩАСТЛИВИТЕ !!!

И така, напред към секретите за вашият щастлив и благополучен живот?

НАПРЕД!.

МАЛКО  ТЕОРИЯ

Как  работи?

По принцип, на нас отдавна са ни разказали всичко за това. Даже още в Библията. Припомнете си? Какво, не сте ли я чели? Добре. Аз ще ви го разкажа. Още повече, че ще ни потрябва само това:

Както е от горе, така е и отдолу.

Както е от вътре, така е и от вън. И още:

Всички ние сме деца на един и същ Отец.

Само, че народа не е разбрал, че това е ръководство за действие, а не абстрактни размишления.

Ще нарисувам ситуацията накратко. Надявам се, че няма нужда да ви убеждавам в съществуването на ефирният свят, информационното единство на всичко съществуващо и в прочие очевидни неща.

И така, ние сме деца на един отец.

Всички ние сме деца на някой, а много от нас вече са станали родители. Как се градят отношенията между родителите и малките деца?

Правилно, ако детето се държи добре (по наше, родителско, виждане), то ние го галим по главата, хвалим и изпълняваме по возможност неговите желания.

А ако то капризничи, без край хленчи: «Искам това, искам онова», а след пет минути: «не искам нито това, нито другото. Въобще нещо искам, но какво не знам?

Позната картинка? Какво правите вие като родители? Естествено, в най-добрият случай вашето дете не получава съвсем нищо, а ако ви изкара от нерви, то може и да го плеснете по дупето.

Ето сега е времето да си спомним, че каквото е отдолу, това е и отгоре.

Представете си, че вие сте такова малко дете в очите на Вселената, която ви е създала. Езикът на който говорите с нея са вашите мисли и чувства, а също така някои символи, които вие може и да не знаете, но Вселената въпреки това ги възприема, като напълно определени сигнали.

За символите ще поговорим по-късно, сега ще се спрем на по-мощния «език за общуване» - мислите и чувствата

Ако вие постоянно се мятате в мислите и чувствата си, като луда котка, искате ту едно, ту друго, от всичко сте недоволни и постоянно мърморите, че нищо не ви е както трябва, то не очаквайте нищо добро от вселената.

Тя разбира се с нищо не е ограничена в своите възможности,но ако вие сами не знаете какво искате, как да ви даде дори нещо съвсем малко?

 

И така, най-големият враг за реализирането на вашите желания са вашите лутания по сценарий:

«искам ли го, не го ли искам»,«ще стане ли, няма ли да стане»

Може да ви се стори, че нашето обуване със Вселената е едностранно, но това не е така. Тя също общува с нас. Просто тя си има свой език, език на жестове и символи.

Получилото в последно време огромна популярност в целия свят китайско учение Фен-Шуй, също се основава на езика на символите. Това е своеобразен «буквар» за общуване с Вселената. Него разбира се можем да го ползваме, но той е много сложен. А това което е сложно, на нас мързеливите не ни върши работа.

Нека по-добре да си спомним, че каквото е от вътре това е и от вън.

Да се върнем отново към аналогията с детето. Ако вашето дете е направило нещо хубаво, или просто то е послушно и добро (днес), то как вие ще му покажете своето задоволство от неговото поведение?

С приятен глас, нежно докосване, целувка, някакво удоволствие например да му почетете книжка с картинки. А  ако послушното дите поиска нещо, ще се постараете да изпълните желанието му веднага. Точно така?

В отношенията между нас и Вселената става абсолютно същото, та нали каквото е отгоре, такова е и отдолу. Ако вие вътрешно (!), т.е. на ниво чувства и мисли се държите «правилно», то Вселената непременно ще ви го покаже «отвън».

Как? Например, вашата кола, която вчера е капризничела, на сутринта пали сякаш нищо е нямало. По пътя няма задръствания и вие пристигате навреме там за където сте тръгнали. Неочаквано чувате вашата любима мелодия и настроението ви се подобрява.

Вие срещате само приятни хора. На работа неочаквано ви дават премия и успявате да подпишете забележителен договор. Компютърът, който обича да се «шегува» с вас в най-отговорния  момент, се отказва от своите странности и става послушен, като овчица… да... с още колко много работи Вселената може да ви похвали за вашето «добро поведение».

Всичко това сте приели като полагащо ви се? Напразно! Порадвайте се и мислено й благодарете.

Иначе как тя ще разбере, какво ви харесва и какво не. А ако вие през цялото време сте недоволни и неблагодарни, то Вселената просто ще махне с ръка: «Ааа…, нима на него можеш да му угодиш…».  И започва да ви показва своето собствено недоволство.

Та нали  каквото е от вътре това е и отвън. А на вас това ли ви трябва?

И така, какво имаме?

          От една страна разумна майка, която може да възприема нашите мисли и чувства като абсолютно конкретна информация и адекватно да реагира на нея.

          От друга странанейните неразумни деца, които като правило имат в главата и в душата си екзотична салата от най-разнообразни компоненти.

Между другото, за наличието на някой компоненти ние понякога даже и не подозираме, или се стараем да не подозираме … Но Вселената знае за тях и ги възприема, като абсолютно реални ръководства за действие.

Например, ако вие някъде на подсъзнателно ниво сте уверени, че при вас никога нищо не се получава от първия път, постоянно ще получавате потвърждение за това.

Защото именно това очаквате подсъзнателно всеки път и именно това Вселената възприема за изпълнение, като ваше желание.

С други думи, Вселената изпълнява ВСИЧКИ наши желания.И подсъзнателните също.Колективните желания или визуализации се изпълняват понякога изключително точноспомнете си 11 септември, например.

Колко пъти Холливуд ни е показвал сцени на рушащи се небостъргачи именно в Ню-Йорк? А кога то те паднаха наистина, нямахте ли чувството, че това вече сте го виждали едно към едно?

Но това е един отрицателен пример на  колективна визуализаця. Може да се организира и положителна  колективна визуализация.

Този същият Холивуд ни дава маса примери за положителна визуализация, когато нещастният, беден, гонен от всички герой става късметлия, богат и уважаван от всички. Или нещо подобноС две думи, хепи енд.

Колкото и глупав да изглежда този прословут хепи енд, той оказва много положително влияние на тези, които изцяло са съпреживявали всичко с героя.

Така, че гледайте филми с щастлив крайтова е полезно както за вас лично, така и за нацията като цяло!

Аз не говоря за тренировките, когато при групова медитация желанието на всеки от участниците получава мощната подкрепа на останалите медитиращи. И желанията след такъв начин на работа се изпълняват изключително бързо и лесно.

Нашите постоянни страхове Вселената възприема също, като наши желания.  Не случайно говорят, че ние привличаме към себе си събития, от които се страхуваме.


Тагове:   мечти,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mechtateli
Категория: Хоби
Прочетен: 39374
Постинги: 15
Коментари: 7
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930