Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2009 07:56 - Фабрики за мечти
Автор: mechtateli Категория: Хоби   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
0



СТЪПКА  ТРЕТА – ВЪПЛАЩАВАМЕ

 

Която се заключава в това, че ние

     Потвърждаваме, потвърждаваме, и още веднъж… потвърждаваме!

     Отваряме си очитеза да не пропуснем нужният обрат на съдбата.

Първа точка това е просто!

«Мантрата» е получена. Остава да я използваме регулярно.

За това, всеки  (аз подчертавамВСЕКИ!) ден,  

по няколко (пак подчертавам – ПО НЯКОЛКО!) пъти вие си спомняте – не, не за своето желание, а именно за мантрата и я възпроизвеждате (звукосъчетание + движение), много-много пъти.

Колкото по- често си спомняте за нея, колкото повече я възпроизвеждате, толкова по-бързо вашето желание ще се реализира. Гимнастиката за опашката е такаваЗа опашкатане за главата!!!!! 

А желанието трябва просто да го изхвърлите от главата си!

И ДА СЕ ЗАЕМЕТЕ С ПОДГОТОВКАТА НА ДРУГИ ЖЕЛАНИЯ

и с всякакви ежедневни задачи.

Вие ще кажете, че е трудно да се изхвърли от главата това, с което тя е била заета толкова време. Наистина сте прави. И ако ви е трудно, то просто заведете тетрадка в която да си записвате мантрите (без всякакви коментарии за съответствие между мантрите и желанията).

Листчето сложете на видно място или го носете със себе си и периодически повтаряйте вашите мантри. Например, сутринта няколко минути, на обяд няколко минути и вечерта също.

Направете съзнателно усилие да не си спомняте, кое на кое съответства.

Просто формално повтаряйте комбинациите от звуци и движения.

Тук искам малко да се отвлека и да кажа няколко думи за това, че

Желанието не трябва да е обвързано с времето.

Честичко на нас ни се иска да получим нещо за конкретен срок от време. Желание, по човешки разбираемо, но…

На първо място, условието за време създава ситуация за очакване изпълнението на желанието. И то ще бъде «не освободено». А щом вие не сте го освободили от себе си, то няма да се изпълнява.

Изпълняват се само тези желания, които вие сте «поръчали» и за които сте «забравили»

На второ място, практиката ми създаде усещането, че е безполезно да се слагат времеви рамки за изпълнение на желанията. Тоест, Вселената все едно ще изпълни вашата поръчка ТОГАВА, когато това е най- оптимално за всички, в това число и за вас.

Ще поясня с пример.

Да предположим, че за днес вие сте си поръчали да наследите къща на брега на морето, която е собственост на ваша престаряла леля (вие сте й много в страни и шансове за пряко наследство - няма). А за утре сте си поръчали идеалния съпруг.

Да предположим, че времето за живот на тази достойна във всички отношения дама по нейната собствена жизнена програма вече се изчислява на няколко месеца. Примерно толкова е необходимо и за организирането на вашето щастливо семейно огнище. Как мислите, кое събитие трябва да се състои по-рано, а кое по-късно?

По скоро, първо ще направите сватбата, след това ще погребете роднината. Иначе ще получите къщата, но сватбата може и да не се състои… А може и обратното, отначало да получите къщата, ще отидете да инспектирате новото си владение и етосрещате Него… Или Нея

Между другото, как ще си поръчате къщата?

Нека леля  Фима да ми завещае своята къща?

Или

Нека аз да съм единствената наследница на къщата на Фима според нейното завещание?

Или?......

Каква ще бъде вашата визуализация: Получавате известие за това, че сте наследник? Подписвате документите при нотариуса за вашите права над къщата? Или се виждате, как живеете в тази къща, като пълноправен собственик?

Забелязахте ли разликата? Три визуализации – и напълно възможно, три различни края… Особено ако виедалеч не сте единственият наследник J

Но да се върнем към нашия алгоритъм за изпълнение на желанията. Нека да разберем последният момент, който се явява и най-важен.

Отваряме си очите на четири, за да не пропуснем нужният обрат на съдбата.

Как да не си спомним тук чудесният анекдот за добросъвестния работяга, който цял живот работил честно, а когато умрял и попаднал в рая помолил за някаква работа, за да не му е скучно. Какво, не чухте ли?

И така: доверили му да подрежда картотеката с животите на хората от сътворението на света. Първоначално този работохолик я подреждал без особено да вниква в нещата. Чак по-късно прочел един от формулярите: име, страна, всичко което е предвидено за човека в живота.

Станало му интересно, намерил своя картон и какво да види: високоплатена работа, жена-красавица, къща на брега на морето, пет коли една след друга, талантливи деца. Веднага отишъл при началника на рая с оплакване: как така? Какво е предвидено, а нищо такова не се е случило!

Началника отговорил: Дай да видим. Когато ти завърши училище, за теб имаше запазено място в престижен институт. Но ти се изплаши, че няма да издържиш изпитите и избра ПТУ зад ъгала.

За жена, ти беше предвидена красавица, но за да я срещнеш трябваше да заминеш на почивка на море. Помнишли? Ти в последния момент реши да икономисаш и замина на село да ловиш риба и да събираш гъби. А за жена помоли «нека да взема поне Катя от съседния вход». Е, ние уважихме твоето желание.

И с къщата – помниш ли, леля ти те помоли да заминеш при нея,а ти реши, че си прекалено зает. Тя искаше да ти завещае къщата си. А с колата беше пълен цирк. Какво само не правехме, даже лотарийни билети ти пъхахме под носа. А ти избра да събираш пари за Запорожец.

Най- досетливите от вас вече съобразиха, че колкото и да повтаряш мантрата, а се отказваш от своите шансове, то никакви промени няма да има. Така, че трябва да си отваряме очите на четири и да не се отказваме от своите шансове!

Питате, как да отличим шанса от «не-шанса»?

Първо,

 внимателно започнете да следи те за промените в своя живот, "случайности", "изведнъж", "някак си от само себе си".

Това вече е началото на вашите щастливи промени.

Не се привързвайте към миналото, с радост приемайте промените.

Това са вашите Щастливи Промени на Съдбата.

Това показва, че Вселената вече започва да развърта и сформира събитията така, че вие да получите желаното

Не създавайте свои собствени сценарии за развитието на събитията.

Още повече, не се привързвайте към тях, ако сте ги създали неволно.

Не пречете на Вселената да изпълни вашето желание по НАЙДОБРИЯ НАЧИН ЗА ВАС.

Второ:

ДОВЕРЯВАТЕ СЕ НА СВОИТЕ ЧУВСТВА

И НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ОТ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА.

Това е много важно! Доколкото всички нас са ни научили да се доверяваме повече на мозъка си, на първо време ще ви бъде трудно. Но безизходни ситуации няма!

Първото, което мога да ви посъветвам: започнете с малко. Колкото по-голямо и по-мащабно е вашето желание, става по-сложно то да бъде изпълнено, толкова по-малко ще вярвате в собствените си сили и се увеличава вероятността да пропуснете благоприятните възможности.

Затова опитайте с дреболии. Нито един художник не започва да «рисува» с монументално платно, всички започват със скици и ескизи, даже великият Да Винчи.

Ето защо и вие започнете с дреболии. Натрупайте «банка с мантри» за дреболиите в живота. Какви, ли?

Като, например:

1.Да няма задръствания в пиковите часове, именно в този момент, когато вие карате кола.

2.Всички чиновници да изпълняват вашите молби, като за своя роден и любим син (дъщеря).

3.Вашият началник да не ви вади душата.

4.Да…. И какво съм седнала да решавам всичко вместо вас? Вие самите сигурно сте затрупани с куп малки проблеми!

Ето, давайте, действайте!

Но отначало препрочетете съставеният от вас списък с дребни желания. Нищо ли не ви притеснява в него? Не?

Тогава върнете се назад и препрочетете ПЪРВА СТЪПКА – ПРАВИЛНО ИЗРАЗЯВАМЕ.

Препрочетохте ли я? Добре. И какво в списъка не е както трябва? Ааа! Именно!!!

Желанията трябва да се отнасят до вас, а не за трети лица. Какво правим? А ...«преписваме ги»!

Ето как:

     Винаги да пътувам по свободни пътища.

От всички чиновници винаги да получавам това, което искам.

Да имам чудесни отношения с моят началник

 … и така по-нататък по списъка.

Изпълнявайки дребните си желания, на първо място вие ще почувствате своята сила и това ще ви придаде увереност.

На второ място ще започнете повече да доверявате на самия себе си. Та нали щом можете да влияете на ситуациите в дребните неща, ще можете да го направите и в по-големите.

На трето място вие ще придобиете особено чувство за «шанс». И когато то се появи, тогава край, ще можете да преобръщате планини. Ако поискате. А можете да лежите на дивана и да дирижирате своя живот, както Спиваков – дирижира оркестър «Виртуози».

Като казвам лежейки на дивана, съвсем не разбирам, да се сраснете с него така, че да не могат да ви отлепят. Имам в предвид, че за да се изпълняват вашите желания няма да ви се наложи да прилагате сериозни усилия. Събитията ще се развиват по такъв начин, че следвайки ги и приемайки промените, вие ще получавате желаното. Но да се придвижвате в пространството и да правите нещо, все пак ще ви се наложи … Уви….  

Например, ако сте замислили да станете нобелов лауреат, то поне нещо ще трябва да направите (за да ви сметнат за достоен за тази премия), а и за да я вземете ще трябва да се поразходитеВ къщи до дивана няма да ви я донесаттова е факт.

Какво, не се натискате за Нобелова премия? Искате само до научите английски? Не е проблем. Вие «поръчвате» безупречно да овладеете езика, и ще ви се появи ВЪЗМОЖНОСТ да го изучите (пари, внезапни курсове от вашата работа, приятели-роднини готови «просто така» да ви дадат видео курс, възможност да заминете за англоезична страна достатъчно дълго, че да изучите езика и др.). Но да  УЧИТЕ все пак ще се наложи знанията сами няма да «влязат» във вашата глава. Много съжалявам, ако неволно малко съм ви разочаровала.

Тук е уместно да кажа няколко думи за промените и нашето отношение към тях. Работата е в това, че след «поръчване» на  желанието, за известно време някой промени във вашия живот могат до ви се сторят не много щастливи. Могат да започнат процеси, които вие да възприемете, като разрушителни.

Най-често всичко това се случва, когато вашето желание се е оказало сравнително глобално и е в силно противоречие с вече установената подредба на живота ви.

Давам пример. Глупав но нагледен.

Да предположим, че вие сте – обикновенна жена, живееща дълбоко на вътре в русия с мъжа и децата си. В училище сте имали щастието да учите в английска гимназия и сте мечтали някога да срещнете принца (английския, разбира сеJ), а в последствие да станете кралица на Англия.

Вие дълго-дълго сте фантазирали в детството си, как ще стане това и как ще изглеждате като кралица. Проиграли сте във въображението си всичко, до последната дреболия. След това, живота ви е завъртял и е запратил тази визуализация дълбоко в паметта ви.

В един прекрасен ден ви попада моето Ръководство и вие решавате, а защо да не осъществя своята девическа мечта? На майтап….

А сега – практическа задача: напишете на лист, колко и какви «разрушителни» перомени ще настъпят в живота на тази жена , при осъществяването на мечтата й да стане английска кралица?

Аз написах минимален списък от три точки. При това всяка точка отделно, може да се възприеме като крах във всичко и навсякъде.  А при вас?

За да не разрушите всичко, което вече имате и което има за вас определена стойност,  още веднъж ви призовавам да започнете работата по усвояване на методите за изпълнение на вашите желания не с големи, глобални цели, способни кардинално да променят вашия живот, а с дреболии, които безусловно ще са ви полезни и няма особено да нарушат хода и подредбата на живота ви.

Започвайки с дреболиите, вие гарантирано ще се избавите от лутането и съмненията: дали сте пожелали действително това, което ви трябва. А заедно с това ще имате възможност да изясните как си взаимодействате с Вселената.

Да-да, вие очи в очи ще можете да се убедите, че преди да изпълни желанието, Вселената ще взаимодейства с вас. Ще ви представи някой от неговите компоненти за одобрение.

Пояснявам с пример, този път взет от практиката.

Една дама пожелала да срещне такъв мъж, отношенията й с който да прераснат в бурен роман. След известно време, тя отишла на делова среща, където присъствали няколко респектиращи мъже. На нея много и харесало името на единия, а на другия външността. (Т.е. тя вътрешно много силно емоционално ПОЛОЖИТЕЛНО реагирала на тези два момента). След известно време срещнала човек, който… Правилно, той имал същото име и същият тип външност , които получили одобрението на дамата при «предварителното съгласуване». Техният роман бил красив, горещ и безжалостен, като горски пожаркаквато е била и поръчката

Впоследствие, когато ние с нея обсъждахме темата, дамата беше поразена от тези «съпадения». На практика съвпадения не е имало. Протичал е обичайният процес на претворяване желанието в живота.

Започвайки с дреболиите, ще можете да съберете определен опит. Този безценен опит много ще ви потрябва, когато започнете да претворявате в живота вашите по-големи и кардинални желания.

Също така, ще имате време да поразмислите на тема, а какво искам в действителност. И ще добиете чувство за отговорност за своите поръчки. Чувство на увереност, че точно ТОВА ви ТРЯБВА.

Макар, че понякога се случва и така. Имайки вече приличен опит , поръчаш нещо, а после се хванеш – ой,  та аз в действителност искам друго! А то вече е «изпратено». Какво да правя?

Ако СТЕ РАЗМИСЛИИ, то трябва да се спрете!

Спираме да повтаряме мантрата.

На всички извършени промени даваме «отбой» като «поръчваме» това, което искаме в действителност.

С една дума, не се страхувайте да желаете всичко е във вашите ръце. Но, преди да се захванете за реализиране на вашите желания, все-пак ги проиграйте добре, включвайки разбор на лист хартия и «прочувствоване» на резултатите. Изгубете известно време, поне няколко дни, за това, на душата ви да стане ясно чувството вие  ИСКАТЕ ТОВА!

Не си казвайте: «Аз това го искам толкова отдавна, че няма за какво да се замислям». Даже заветните мечти от розовото детство се нуждаят от предварителна ревизия и преработване.

И в результат ще сте СТАСТЛИВИ. Или поне ще изпитате чувство на дълбоко удовлетворение J

Но понякога в живота се създава някаква непредвидена ситуация, а да «изготвяте» мантра нямате нито време, нито възможност. Какво, да правим?

За това има Техника за Моментално Изпълняване на Желанията. Подобно на лампата на Аладин… но без духа и неговите безкрайни капризи.

Като цяло, добра и безотказна техника.

Аз ви я подарявам «без-възд-мезд-но», както казваше един симпатичен персонаж от забавен мултфилм.




Тагове:   мечти,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mechtateli
Категория: Хоби
Прочетен: 39379
Постинги: 15
Коментари: 7
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930